Campagne Sociaal Veilig Sportklimaat (SVSK)

Delftse sportverenigingen werken samen aan een veilige sportomgeving

In een baanbrekende stap om de sportgemeenschap van Delft nog beter te maken, roept Delft voor Elkaar alle sportverenigingen op om actief te streven naar een Sociaal Veilig Sportklimaat (SVSK) vanaf dit jaar. Met deze vooruitstrevende beweging willen ze ervoor zorgen dat iedereen binnen de Delftse sportwereld zich veilig en welkom voelt.

Om deze ambitie werkelijkheid te maken, introduceren ze de 4 voorwaarden die de basis vormen voor een SVSK. Ten eerste wordt elke vereniging gevraagd om een speciale SVSK-commissie, stuurgroep of verantwoordelijk persoon aan te stellen. Deze persoon zal fungeren als een drijvende kracht achter het creëren van een sociaal veilige omgeving.

Een andere cruciale stap is het aanvragen van Verklaringen Omtrent Gedrag (VOG’s) voor alle vrijwilligers binnen de sportverenigingen. Dit garandeert een extra laag van bescherming voor alle betrokkenen, van spelers tot ouders.

Gedragsregels opstellen is de derde pijler van het SVSK-initiatief. Door duidelijke richtlijnen te definiëren, wordt een sfeer van respect en integriteit gecreëerd. Dit zorgt ervoor dat iedereen op gelijke voet wordt behandeld en gewaardeerd.

Last but not least, wordt elke vereniging aangemoedigd om één of meerdere (opgeleide) vertrouwenscontactpersonen (VCP) aan te stellen. Deze professionals zullen fungeren als de veilige havens waar sporters, ouders en vrijwilligers terecht kunnen met eventuele zorgen, problemen of klachten. Hun aanwezigheid waarborgt de bescherming en het welzijn van iedereen binnen de vereniging.

Delft voor Elkaar heeft een gedetailleerde routekaart ontwikkeld om elke vereniging te begeleiden bij het implementeren van deze vier basisvoorwaarden. De routekaart biedt essentiële informatie en waardevolle tips om het proces soepel te laten verlopen.

De eerste en tweede routekaart zijn inmiddels verstuurd naar alle verenigingen en betrokken partijen. Deze staan hieronder afgebeeld.

De derde routekaart wordt 29 juni verstuurd en de laatste op 6 juli.

Mocht je de routekaarten niet ontvangen hebben, ben je al enthousiast geworden of heb je vragen neem dan gerust contact op met Dirk Wils (verenigingsondersteuner) of Esmee Smit (Sportpedagoog) via vo.delft@haaglandenbeweegt.nl

Hulp nodig bij het vinden van je sport of activiteit?

Hulp nodig bij het aanmelden van je sport of activiteit?

Aanmelden voor Campagne Sociaal Veilig Sportklimaat (SVSK) tijdens de Delftse Sportweek 2022

Wil je kennismaken met Campagne Sociaal Veilig Sportklimaat (SVSK) tijdens de Delftse Sportweek? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Je bent dan automatisch aangemeld voor deze activiteit. Je mag ook altijd nog spontaan (zonder aanmelding) meedoen, mits er nog plek is bij deze activiteit. Aanmelden is dus wel slim!

Geslacht

Aanmelden voor
Campagne Sociaal Veilig Sportklimaat (SVSK)
Translate

Een kennismaking of proefles aanvragen.

Wil je kennismaken met Campagne Sociaal Veilig Sportklimaat (SVSK) of een proefles aanvragen? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Een contactpersoon van de vereniging/aanbieder zal dan later contact met je opnemen.

Geslacht

Aanmelden voor

Wij gebruiken cookies voor
een betere ervaring