Delfts Sportakkoord vervolgt haar succes in 2023!

Sporten en bewegen is gezond. Daarom zou sporten en bewegen voor iedereen in Delft mogelijk moeten zijn. Toch is meedoen niet voor iedereen vanzelfsprekend. De gemeente stimuleert Delftenaren dan ook om dit meer te doen. Dat gebeurt met een visie, een uitvoeringsplan en een breed gedragen Delfts Sportakkoord. Hier lees je daar nog meer over.

Sinds 2020 slaat Delft de handen ineen om de sport te versterken en de maatschappelijke kracht van sport optimaal benutten. Centraal in het Sportakkoord staan drie thema’s: sportstimulatie en innovatie, verenigingsondersteuning en sport en sociaal domein. Deze thema’s zijn onderverdeeld in verschillende werkgroepen:

  • Werkgroep Sportstimulering en -innovatie
    Deze werkgroep richt zich op het stimuleren van sport voor alle Delftse doelgroepen. SporteninDelft.nl is hiervan bijvoorbeeld een uitkomst. Andere voorbeelden van het afgelopen jaar kun je terugvinden in de onderstaande infographic.
  • Werkgroep Verenigingsondersteuning
    Deze werkgroep richt zich met name op de ondersteuning van Delftse sportverenigingen die zich op maatschappelijk vlak willen inzetten. Denk hierbij aan clinics voor scholen, of initiatieven voor kwetsbare doelgroepen.
  • Werkgroep Sport en Sociaal domein
    Deze werkgroep richt zich op sport als middel voor verschillende maatschappelijke uitdagingen. Hierbij wordt er zoveel mogelijk een connectie gelegd tussen sport(aanbieders) en het sociaal domein.

Voor ieder van deze werkgroepen is het altijd mogelijk om aan te sluiten, of jouw (sport)idee te pitchen. Heb jij een goed idee en wil je deze met iemand delen? Neem dan contact op met Timme Provoost, coördinator van de drie werkgroepen, via t.provoost@haaglandenbeweegt.nl. Timme denkt actief mee met jouw plannen.

Klik om te vergroten

Hulp nodig bij het vinden van je sport of activiteit?

Hulp nodig bij het aanmelden van je sport of activiteit?

Aanmelden voor Delfts Sportakkoord vervolgt haar succes in 2023! tijdens de Delftse Sportweek 2022

Wil je kennismaken met Delfts Sportakkoord vervolgt haar succes in 2023! tijdens de Delftse Sportweek? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Je bent dan automatisch aangemeld voor deze activiteit. Je mag ook altijd nog spontaan (zonder aanmelding) meedoen, mits er nog plek is bij deze activiteit. Aanmelden is dus wel slim!

Geslacht

Aanmelden voor
Delfts Sportakkoord vervolgt haar succes in 2023!

Een kennismaking of proefles aanvragen.

Wil je kennismaken met Delfts Sportakkoord vervolgt haar succes in 2023! of een proefles aanvragen? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Een contactpersoon van de vereniging/aanbieder zal dan later contact met je opnemen.

Geslacht

Aanmelden voor

Wij gebruiken cookies voor
een betere ervaring