Doe mee aan Delfts Sportakkoord II

Het Delfts Sportakkoord is een unieke samenwerking tussen verschillende partijen in Delft, waaronder sportverenigingen, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en de gemeente. Het doel? Het bevorderen van sport en beweging in onze prachtige gemeente.

Het akkoord is gericht op het creëren van een gezonde en inclusieve samenleving door middel van verschillende initiatieven. Dit omvat het ondersteunen van sportaanbieders, het stimuleren van sport en beweging voor alle Delftenaren en het versterken van het sociale domein. Met een focus op samenwerking, toegankelijkheid en maatschappelijke impact, biedt het Delfts Sportakkoord een mogelijkheid voor het versterken van sport en beweging in Delft.

Klik hier en bekijk Delfts Sportakkoord II

Deelnemen
Het mooie van het Delfts Sportakkoord is dat iedereen kan deelnemen. Of je nu een individuele sporter bent, een lid van een sportvereniging, een maatschappelijke organisatie, een ondernemer in de sportsector, een expert, een ervaringsdeskundige of een andere belanghebbende in de gemeenschap. Het Sportakkoord moedigt een brede vertegenwoordiging van professionals en vrijwilligers aan om de ambities tot uitvoering te brengen.

Het Delfts Sportakkoord heeft drie werkgroepen
Voor ieder nieuw idee is er een geschikte plek om deze te pitchen. Je kunt je aansluiten bij een of meerdere werkgroepen:

 • Sportstimulatie en -innovatie:
  Deze werkgroep bevordert beweging, ontdekt nieuwe sportmogelijkheden, stimuleert deelname en vermindert sportuitval. Er wordt gewerkt aan meer aandacht voor sport.

 • Vitale sportaanbieders:
  Binnen deze werkgroep wordt er gewerkt aan het versterken van sportaanbieders en een sociaal veilig sportklimaat. Door deze aanbieders vitaal te maken en houden, kunnen ze een grotere impact hebben op de gemeenschap.

 • Sport en sociaal domein:
  Deze groep bevordert inclusie en diversiteit in de sport. Ze werken aan het uitbreiden van de maatschappelijke rol van sportclubs, organiseren sociale activiteiten buiten het reguliere aanbod. Daarnaast kijken ze naar de financiële en sociale toegankelijkheid van sport en het leiden van inactieve Delftenaren naar meer beweging.

Waarom meedoen aan het Delfts Sportakkoord?
Het Delfts Sportakkoord is aantrekkelijk voor Delftse belanghebbenden om verschillende redenen:

 • Samenwerking en netwerkvorming:
  Het Sportakkoord biedt een platform voor samenwerking tussen veel verschillende partijen. Dit stimuleert netwerkvorming en kennisdeling.

 • Toegang tot ondersteuning en expertise:
  Deelnemers aan het Sportakkoord kunnen profiteren van ondersteuning, expertise en hulpmiddelen om sport- en beweeginitiatieven te ontwikkelen en uit te voeren.

 • Maatschappelijke impact:
  Het Sportakkoord richt zich op het creëren van een gezonde en inclusieve samenleving. Deelnemers kunnen bijdragen aan het bevorderen van gezondheid, welzijn en sociale cohesie in Delft.

 • Zichtbaarheid:
  Betrokkenheid bij het Sportakkoord kan leiden tot meer zichtbaarheid binnen de Delftse sportwereld.

Heb jij ook mooie ideeën?
Voor wie wil meepraten of bijdragen aan het Delfts Sportakkoord, neem contact op met Sjoerd Griffioen, coördinator van de werkgroepen. Doe mee en draag actief bij aan het versterken van het sport- en beweegklimaat in Delft!

Translate

Aanmelden voor Doe mee aan Delfts Sportakkoord II tijdens de Delftse Sportweek 2022

Wil je kennismaken met Doe mee aan Delfts Sportakkoord II tijdens de Delftse Sportweek? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Je bent dan automatisch aangemeld voor deze activiteit. Je mag ook altijd nog spontaan (zonder aanmelding) meedoen, mits er nog plek is bij deze activiteit. Aanmelden is dus wel slim!

Geslacht

Aanmelden voor
Doe mee aan Delfts Sportakkoord II

Een kennismaking of proefles aanvragen.

Wil je kennismaken met Doe mee aan Delfts Sportakkoord II of een proefles aanvragen? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Een contactpersoon van de vereniging/aanbieder zal dan later contact met je opnemen.

Geslacht

Aanmelden voor

Wij gebruiken cookies voor
een betere ervaring

Hulp nodig bij het vinden van je sport of activiteit?

Hulp nodig bij het aanmelden van je sport of activiteit?