Financieren van opleidingen, cursussen en workshops

Het volgen van cursus of opleiding is een goede manier om de kennis en vaardigheden van vrijwilligers, zoals trainers, scheidsrechters en bestuursleden te ontwikkelen. Door het ontwikkelen van hun kennis en vaardigheden krijgen zij meer zelfvertrouwen en plezier in het vrijwilligerswerk. Dit heeft als resultaat dat zij meer sportplezier weten te realiseren bij de leden en dat zij langer verbonden blijven aan de vereniging.

Het afnemen van een cursus of opleiding kan echter een dure aangelegenheid worden, waardoor je als vereniging mogelijk niet in staat bent om elke vrijwilliger de voor hem of haar gewenste cursus te laten volgen. Dan kun je een beroep doen op het landelijke sportakkoord. In veel gevallen is het via het sportakkoord mogelijk om een cursus gratis of tegen een gereduceerd tarief af te nemen.

Thema’s
Er zijn diverse thema’s waarbinnen een cursus of opleiding gefinancierd kan worden via het landelijke sportakkoord:

  • Duurzame accommodatie
  • Jouw sportclub klaar voor de toekomst
  • Ledenbinding
  • Presteren met communiceren
  • Maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • Voorlichting sportiviteit en respect
  • Sociaal veilige sportomgeving
  • Inclusie en diversiteit
  • Gezonde sportomgeving

Clubbestuurders, trainers & coaches
Daarnaast zijn er diverse cursussen en workshops voor clubbestuurders, clubkader en trainer-coaches, denk aan: Omgaan met pesten, diverse sportspecifieke trainers, leidingen, Nijntje beweegdiploma, Code goed sportbestuur en Een beetje opvoeder.

Meer informatie
Is er binnen jouw vereniging behoefte aan een opleiding of cursus en ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met verenigingsondersteuner Lars van Gastel

Translate

Aanmelden voor Financieren van opleidingen, cursussen en workshops tijdens de Delftse Sportweek 2022

Wil je kennismaken met Financieren van opleidingen, cursussen en workshops tijdens de Delftse Sportweek? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Je bent dan automatisch aangemeld voor deze activiteit. Je mag ook altijd nog spontaan (zonder aanmelding) meedoen, mits er nog plek is bij deze activiteit. Aanmelden is dus wel slim!

Geslacht

Aanmelden voor
Financieren van opleidingen, cursussen en workshops

Een kennismaking of proefles aanvragen.

Wil je kennismaken met Financieren van opleidingen, cursussen en workshops of een proefles aanvragen? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Een contactpersoon van de vereniging/aanbieder zal dan later contact met je opnemen.

Geslacht

Aanmelden voor

Wij gebruiken cookies voor
een betere ervaring

Hulp nodig bij het vinden van je sport of activiteit?

Hulp nodig bij het aanmelden van je sport of activiteit?