Vrijwilligersbeleid met behulp van de 6B’S

Het werven en behouden van vrijwilligers is voor sportverenigingen een grote uitdaging. Bijna elke sportvereniging zit te springen om vrijwilligers, ook als zij al voldoende vrijwilligers hebben. Maar hoe haal je nieuwe vrijwilligers binnen? En als de vrijwilligers eenmaal binnen zijn bij de vereniging, hoe zorg je er dan voor dat de vrijwilligers zich blijven binden? Breng de reis van de vrijwilliger in kaart met behulp van de 6B’S.


Met behulp van de 6B’s kruip je in de huid van jouw (potentiële) vrijwilligers. Het uiteindelijke doel is om verenigingen bewust te laten worden van de positieve en negatieve effecten van de wijze waarop zij momenteel met vrijwilligers omgaan en hoe dit proces geoptimaliseerd kan worden, om zodoende meer nieuwe vrijwilligers binnen te halen en minder bestaande vrijwilligers te verliezen.

Instroom, doorstroom & uitstroom
De 6b’s worden onderverdeeld in instroom, doorstroom en uitstroom. Onder instroom vallen bezinnen en binnenhalen, onder doorstroom vallen begeleiden, belonen en behouden en onder uitstroom valt beëindigen.

Reis van de vrijwilliger
Om Delftse verenigingen in de omgang met vrijwilligers te ondersteunen, bieden de verenigingsondersteuners van Delft voor Elkaar het traject ‘reis van de vrijwilliger’ aan. Dit is een traject om verenigingen te begeleiden in de omgang met (potentiële) vrijwilligers. Het traject wordt doorlopen met behulp van een stappenplan onder begeleiding van twee verenigingsondersteuners.

Meer informatie en contact
Wil je meer weten over de 6B’S of ben je geïnteresseerd in het traject ‘reis van de vrijwilliger’ neem dan contact op met verenigingsondersteuners Lars van Gastel of Jessica Kuijt. Kijk voor meer contactgegevens onderaan deze pagina.

Translate

Aanmelden voor Vrijwilligersbeleid met behulp van de 6B’S tijdens de Delftse Sportweek 2022

Wil je kennismaken met Vrijwilligersbeleid met behulp van de 6B’S tijdens de Delftse Sportweek? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Je bent dan automatisch aangemeld voor deze activiteit. Je mag ook altijd nog spontaan (zonder aanmelding) meedoen, mits er nog plek is bij deze activiteit. Aanmelden is dus wel slim!

Geslacht

Aanmelden voor
Vrijwilligersbeleid met behulp van de 6B’S

Een kennismaking of proefles aanvragen.

Wil je kennismaken met Vrijwilligersbeleid met behulp van de 6B’S of een proefles aanvragen? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Een contactpersoon van de vereniging/aanbieder zal dan later contact met je opnemen.

Geslacht

Aanmelden voor

Wij gebruiken cookies voor
een betere ervaring

Hulp nodig bij het vinden van je sport of activiteit?

Hulp nodig bij het aanmelden van je sport of activiteit?