NSK en Open Delfts Scholieren Kampioenschappen oriëntatielopen

In het weekend van 6 en 7 april worden twee kampioenschappen gehouden in Delft. Op zaterdag 6 april strijden studenten om de titel in het Nederlands Studenten Kampioenschap op de campus van de TU Delft, en op zondag 7 april zijn alle scholieren welkom om mee te doen aan het Open Delfts Scholieren Kampioenschap Oriëntatielopen in de binnenstad van Delft. Beide wedstrijden zijn tevens open voor lopers van andere leeftijden, in de open categorieën. 

Wat is oriëntatielopen?

Bij de start krijg je een kaart van het gebied waarin je gaat lopen. Met cirkels en rechte lijnen staan posten aangegeven waar je naartoe moet. De bedoeling is om deze posten zo snel mogelijk te vinden. De optimale route tussen de posten moet je zelf bepalen. Als hulpmiddel mag je een kompas gebruiken. Het volgen van andere lopers wordt bemoeilijkt, doordat deelnemers met tussenpozen van één minuut starten. Bovendien loopt niet iedereen dezelfde route. Wie de route het snelst heeft afgelegd is de uiteindelijke winnaar. 

Joel Leistra (16 jaar) uit Delft is een van de deelnemers aan het Open Delfts Scholieren Kampioenschap. “Ik vind het erg leuk dat de kampioenschappen dit jaar in Delft worden gehouden. Meestal moet ik ver reizen om aan een wedstrijd mee te kunnen doen. Ik hoop dat veel scholieren zich aanmelden.”

De sport oriëntatielopen is een relatief kleine sport in Nederland. De sport is geschikt voor jong en oud. Bij het lopen ga je zowel een fysieke als een mentale uitdaging aan doordat je tegelijkertijd met het lopen de kaart moet lezen en routekeuzes maakt. Wedstrijden van oriëntatielopen worden vaak gehouden in bossen of heidegebieden, maar een oriënteringsloop kan overal plaatsvinden. Wanneer het loopgebied een stadscentrum of een woonwijk is, wordt het een sprintwedstrijd genoemd. De afstanden van de wedstrijden in Delft variëren tussen de 2,5 km voor de allerkleinsten tot 6 km voor grotere lopers. 

Wie kan meedoen?

Scholieren en studenten kunnen meedoen in de speciale kampioenschapsklassen. Er zijn medailles te winnen. Ben je geen student of middelbare scholier, dan kun je meedoen in de open categorieën. Er zijn routes die geschikt zijn voor beginners tot gevorderden. Wil je het een keer uitproberen – dit is je kans!

meer info en aanmelden: www.nolb.nl
___________________________________

Foto gemaakt door: Kees Geers

Op de foto: Joel Leistra tijdens een sprintwedstrijd oriëntatielopen

Hulp nodig bij het vinden van je sport of activiteit?

Hulp nodig bij het aanmelden van je sport of activiteit?

Aanmelden voor NSK en Open Delfts Scholieren Kampioenschappen oriëntatielopen tijdens de Delftse Sportweek 2022

Wil je kennismaken met NSK en Open Delfts Scholieren Kampioenschappen oriëntatielopen tijdens de Delftse Sportweek? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Je bent dan automatisch aangemeld voor deze activiteit. Je mag ook altijd nog spontaan (zonder aanmelding) meedoen, mits er nog plek is bij deze activiteit. Aanmelden is dus wel slim!

Geslacht

Aanmelden voor
NSK en Open Delfts Scholieren Kampioenschappen oriëntatielopen
Translate

Een kennismaking of proefles aanvragen.

Wil je kennismaken met NSK en Open Delfts Scholieren Kampioenschappen oriëntatielopen of een proefles aanvragen? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Een contactpersoon van de vereniging/aanbieder zal dan later contact met je opnemen.

Geslacht

Aanmelden voor

Wij gebruiken cookies voor
een betere ervaring