De 5km erfgoed (hard)looproute van Delft

👣 5,3 km ⬆️ 13 m ⬇️ 13 m

Op zoek naar een unieke wandel- en hardlooproute in de prachtige stad Delft? Misschien is deze route, van ongeveer 5 kilometer lang, iets voor jou. De route volgt grotendeels de stadsgrachten rondom de binnenstad en is gemarkeerd met metalen plaatjes op de grond met een pijl, een lopend poppetje, de tekst ‘5 km’ en het logo van de gemeente Delft.

De route begint bij het voormalige Bolwerk, een historisch fort dat een belangrijke rol speelde in de verdediging van de stad. Van daaruit gaat de route verder naar de Watertoren Delft, een opvallend gebouw dat al meer dan een eeuw de skyline van Delft domineert.Vervolgens leidt de route je langs het Jaagpad, een schilderachtig pad langs de Schie waar je kunt genieten van de rust en de natuur. De volgende stop is de Sint Sebastiaansbrug, een belangrijke brug in Delft die een prachtig uitzicht biedt op de stad.Tot slot kom je bij Zicht op Delft, een bekend uitzichtpunt dat al eeuwenlang kunstenaars en dichters inspireert met zijn adembenemende uitzichten, onder andere bekend van het beroemde schilderij van Johannes Vermeer.Of je nu een hardloper bent of gewoon wilt genieten van een ontspannen wandeling, deze route biedt een unieke manier om het erfgoed van Delft te ontdekken. Veel plezier met het (hard)lopen!

Bron: In de buurt

Hulp nodig bij het vinden van je sport of activiteit?

Hulp nodig bij het aanmelden van je sport of activiteit?

Aanmelden voor De 5km erfgoed (hard)looproute van Delft tijdens de Delftse Sportweek 2022

Wil je kennismaken met De 5km erfgoed (hard)looproute van Delft tijdens de Delftse Sportweek? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Je bent dan automatisch aangemeld voor deze activiteit. Je mag ook altijd nog spontaan (zonder aanmelding) meedoen, mits er nog plek is bij deze activiteit. Aanmelden is dus wel slim!

Geslacht

Aanmelden voor
De 5km erfgoed (hard)looproute van Delft
Translate

Een kennismaking of proefles aanvragen.

Wil je kennismaken met De 5km erfgoed (hard)looproute van Delft of een proefles aanvragen? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Een contactpersoon van de vereniging/aanbieder zal dan later contact met je opnemen.

Geslacht

Aanmelden voor

Wij gebruiken cookies voor
een betere ervaring