Omschrijving

Een ieder die over de grachten van Delft loopt zal in gedachten weleens teruggaan naar vroegere tijden, toen schout en schepenen hier de de orde bewaarden. In gedachten kun je soms nog het degengekletter te horen. Uit de archieven weten wij echter dat het voor burgers ten strengste verboden was binnen de stadsmuren wapens te dragen. Wie heden ten dage op donderdagavond naar Delft afreist, kan daar echter wel wapengekletter horen in de gymzaal aan de Slauerhofflaan; de trainingslocatie van Schermvereniging Prometheus.

In 1965 besloten enkele enthousiaste schermers samen te gaan schermen en werd de ‘Delftse Schermvereniging’ opgericht. Vanaf 1 januari 1966 werd deze club een ondervereniging van de personeelsvereniging van de Technische Universiteit, toen nog Hogeschool, en werd de naam veranderd in SV Prometheus.

Prometheus is nooit een sterk prestatiegerichte club geweest. Plezier in het schermen stond en staat nog steeds voorop. Wel worden er ieder jaar clubkampioenschappen verschermd en gaan sommige leden ook naar schermwedstrijden.

De geschiedenis van de stad Delft is al meer dan 750 jaar oud. Schermvereniging Prometheus maakt al ruim vijftig jaar deel uit van deze geschiedenis en zal dat zeker nog vele jaren blijven doen!

Adres
Contact

Hulp nodig bij het vinden van je sport of activiteit?

Hulp nodig bij het aanmelden van je sport of activiteit?

Translate

Een kennismaking of proefles aanvragen.

Wil je kennismaken met Schermvereniging Prometheus of een proefles aanvragen? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Een contactpersoon van de vereniging/aanbieder zal dan later contact met je opnemen.

Geslacht

Aanmelden voor

Aanmelden voor Schermvereniging Prometheus tijdens de Delftse Sportweek 2022

Wil je kennismaken met Schermvereniging Prometheus tijdens de Delftse Sportweek? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Je bent dan automatisch aangemeld voor deze activiteit. Je mag ook altijd nog spontaan (zonder aanmelding) meedoen, mits er nog plek is bij deze activiteit. Aanmelden is dus wel slim!

Geslacht

Aanmelden voor
Schermvereniging Prometheus

Wij gebruiken cookies voor
een betere ervaring