Omschrijving

Volksdansvereniging Radost (Slavisch voor vreugde) uit Delft is op 1 september 1965 opgericht. Bij Radost worden dansen uit de hele wereld gedanst, waarbij het accent ligt op dansen uit West- en Oosteuropese landen (Frankrijk, Griekenland, Servië, Kroatië, Roemenië en Bulgarije bijvoorbeeld). Ook Israël, Turkije en Armenië behoren in dit opzicht tot favoriete landen van Radost. Soms komen dansen uit verre landen, b.v. Mongolië of Japan, aan bod.

De danslessen worden gegeven door gediplomeerde, ervaren en enthousiaste dansdocenten.

Door de jaren heen is de vereniging gegroeid en op dit moment zijn er ongeveer 120 dans- en zangleden. Deze komen uit Delft en omgeving. Voor de lessen beschikt Radost over een sfeervol ingerichte, eigen danszaal aan de Schieweg in Delft.

Naast de gewone lessen worden ook regelmatig cursussen en activiteiten georganiseerd. Dit kan variëren van een workshop met een gastdocent waarbij meestal dansen uit 1 land centraal staan, tot een introductiecursus gespreid over tien weken. Ook zijn er regelmatig dansinstuiven en een nieuwjaarsbal met orkest, waar men de hele avond heerlijk kan dansen en gezellig met elkaar praten.

Adres
Contact
Social Media

Hulp nodig bij het vinden van je sport of activiteit?

Hulp nodig bij het aanmelden van je sport of activiteit?

Translate

Een kennismaking of proefles aanvragen.

Wil je kennismaken met Volksdansvereniging Radost of een proefles aanvragen? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Een contactpersoon van de vereniging/aanbieder zal dan later contact met je opnemen.

Geslacht

Aanmelden voor

Aanmelden voor Volksdansvereniging Radost tijdens de Delftse Sportweek 2022

Wil je kennismaken met Volksdansvereniging Radost tijdens de Delftse Sportweek? Vul hieronder jouw gegevens in en druk op verzenden. Je bent dan automatisch aangemeld voor deze activiteit. Je mag ook altijd nog spontaan (zonder aanmelding) meedoen, mits er nog plek is bij deze activiteit. Aanmelden is dus wel slim!

Geslacht

Aanmelden voor
Volksdansvereniging Radost

Wij gebruiken cookies voor
een betere ervaring